פוליסות חיסכון – האם כדאי לעשות פוליסת חיסכון?

כל היתרונות והחסרונות של פוליסות החיסכון

פוליסות חיסכון – האם כדאי לעשות פוליסת חיסכון?

כל היתרונות והחסרונות של פוליסות החיסכון

איך הכספים מושקעים בפוליסות חיסכון?

בפוליסות החיסכון ניתן לבחור מסלולי השקעה שמותאמים לחוסך. המסלולים השונים נבדלים בחשיפה המניייתית ובאפיק ההשקעה. לדוגמא: מסלול השקעה ללא מניות, מסלול עד 15% מניות, מסלול כללי עד 40% מניות, מסלול מניות, מסלול אג"ח קונצרני, מסלול אג"ח ממשלתי, מסלול פאסיבי וכו'.

בהתאם למסלול ההשקעה שבחר החוסך, כספי החיסכון אותן מנהלות חברות הביטוח מנוהל בחשבון נאמנות עם פיזור סיכונים רחב: מניות בארץ, מניות בחו"ל, אג"ח קונצרני, אג"ח ממשלתי, נכסים לא סחירים ועוד.

היתרון הגדול של פוליסות החיסכון הן בניהול הפסיבי של החוסך ופיזור הסיכונים שקיים בתיקים אלו עקב היקף הנכסים הגדול המנוהל בפוליסות אלו.

בנוסף, בפוליסות חיסכון הכספים מושקעים בין היתר גם בנכסים לא סחירים כמו: נדל"ן מניב, הלוואות, תשתיות, מרכזים מסחריים, פריווט אקוויטי (PE) וקרנות RIT. השקעות מסוג זה לא אפשריות בניהול תיקי השקעות או קרנות נאמנות והן מהוות את היתרון הגדול בניהול כספים עם פיזור סיכונים וחוסר קורלציה לשוק ההון באפיק השקעה זה. פיזור סיכונים זה הוא חשוב ביותר בניהול השקעות לטווח בינוני וארוך ומהווה כ-20%-30% מהתיקים של פוליסות החיסכון.

פוליסות חיסכון – דחיית מס

להבדיל מתיק השקעות מנוהל בו מנוכה המס במקור בכל מכירה של ני"ע, בפוליסות החיסכון יש דחייה של אירוע מס על למשיכה בפועל. כלומר, אין אירוע מס במכירה וקנייה של ני"ע אלא במשיכת בכספים בלבד.

בנוסף, שינוי מסלול השקעה בפוליסת חיסכון אינו מהווה אירוע מס וניתן לעבור בין מסלולי השקעה קיימים ללא עלות.

אפקט דחיית אירוע המס ומעבר בין מסלולי השקעה ללא עלות בתוך חברת הביטוח מהווה יתרון מרכזי בניהול השקעות ומגדיל את התשואה באופן משמעותי מכיוון שסכום המס שנדחה ממשיך לצבור עוד ועוד רווחים, בדומה לאפקט "ריבית דריבית".

פוליסת חיסכון – כמה זה עולה?

בפוליסות חיסכון יש דמי ניהול קבועים מהחיסכון בלבד. דמי הניהול נעים בין 0.7%-1.25% ותלויים בסכום ההשקעה והחברה המנהלת.

לסכום ההשקעה יש השפעה על דמי הניהול וככל שסכום ההשקעה גדול יותר, כך ניתן לקבל דמי ניהול זולים יותר.

זהו. אין אותיות קטנות. אין עלויות של קנייה ומכירה, דמי משמרת וכו'. כל העלויות מגולמות בדמי הניהול השנתיים שנקבעים מראש.

לדמי הניהול יש השפעה ניכרת על החיסכון ולכן יש לשים לב שחברת הביטוח לא גובה דמי ניהול מהפקדה בפוליסות חיסכון אלא רק דמי ניהול מהחיסכון בלבד.

הטבות מס – יש דבר כזה?

ככלל, בפוליסות חיסכון נשלם במשיכה מס רווחי הון בשיעור של 25% מהרווח בדומה להשקעה בניירות ערך. תשלום מס ישולם רק במשיכה ולא כאשר הקופה מבצעת קנייה או מכירה של ני"ע או במעבר בין מסלולי השקעה.

למי שזכאי לסעיף 125ד, יכול לקבל פטור מרווחי הון על לתקרה של 16,680 ש"ח לשנה.

למידע נוסף – ראה סעיף 125ד לפקודת מס הכנסה – פטור ממס על רווחים בשוק ההון

אז מהן החסרונות בהשקעה בפוליסות חיסכון?

אחד החסרונות של פוליסות החיסכון הן חוסר השקיפות של הני"ע הקיימים בתיק. כלומר, לא ניתן לדעת בזמן אמת באילו ני"ע מושקעים הכספים אלא ניתן לדעת את החשיפה באפיקי ההשקעה השונים בלבד בדומה לקופות גמל וקרנות השתלמות שגם שם לא ניתן לדעת באילו ני"ע החברה משקיעה. הרכב התיק מפורסם לרוב בעיכוב של חודש וניתן לראות את הני"ע בתיק רק בדיליי.

חיסרון נוסף הוא אופן המימוש. משיכה מפוליסת חיסכון לוקחת לרוב עד כשבוע ולכן לא ניתן לבצע מכירה בזמן אמת. שינוי מסלול השקעה לוקח עד 4 ימי עסקים ברוב חברות הביטוח.

אולם, ניתן לראות בזה גם יתרון בכל שלא לבצע פעולות פזיזות הנגרמות עקב לחץ ופאניקה של משקיעים כמו שרואים בדר"כ בקרנות הנאמנות עם הפדיונות הגדולים.

פוליסות חיסכון – בשורה התחתונה

פוליסות החיסכון הן בהחלט מכשיר השקעה אטרקטיבי למחפשים להשקיע בשוק ההון ללא ידע או רצון לעסוק בזמן אמת בניהול תיק השקעות.

פוליסות החיסכון שמנהלות חברות הביטוח גייסו סכום עתק ומהוות מתחרה עיקרי לבנקים שביקשו גם הם רישיון לשיווק של פוליסות חיסכון אלו אולם עד כה הדבר לא אושר ע"י רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון במשרד האוצר בעיקר במטרה להפחית את הריכוזיות של הבנקים.

דמי הניהול הנמוכים והנזילות המיידית הפכו אותן למוצר מרכזי שמנהל מאות מיליוני ש"ח ומתחרה ישיר בקרנות הנאמנות המנוהלות באמצעות הבנקים.

Scroll to Top

מלאו שאלון עכשיו וגלו האם מגיע לכם החזרי מס:

1
2
3
4
5

האם אתה עובד היום ?

כמה אתה מרוויח בחודש ?

האם במהלך 6 השנים האחרונות החלפת עבודה ?

בחרו ברשימה הבאה את כל מה שנכון לגביכם ב - 6 שנים האחרונות

נא למלא את פרטי הטופס בצורה נכונה

* השאלון נכתב בלשון זכר אך מתייחס לכל המינים

אינפוגרף
תיהיו הראשונים שתקבלו

יש לנו עוד המון תכנים איכותיים בשבילך!

כתבות עם טיפים להתנהלות פיננסית נכונה, השקעה בשוק ההון ועוד